RIJEKA, CROATIA

15. toukokuuta 2018

Sateista huomenta Klagenfurtista! Täällä vettä tulee jo toista päivää kun saavista kaatamalla, samaan aikaan kun te Suomessa nautitte helteestä ja auringosta - välillä siis näinkin päin :-D Mutta, onneks viime viikonloppu ja etenkin lauantai oli mitä parhain kesäpäivä täälläkin, kun tehtiin jälleen kerran yks aika huikee päiväreissu Kroatian Rijekaan. Lähettiin aamukuudelta ja palattiin aamuyöstä vähän kolmen jälkeen, eli vois sanoa että hieman painoi päivän pituus sunnuntaina! Oli kuitenkin kaiken sen arvoinen, ja taas voin rastittaa yhden maan vierailluksi vaihdon aikana. 

Rijekassa päivä alkoi aamupalalla, jonka jälkeen suunnattiin yhen vanhan linnan raunioille ihailemaan hulppeeta maisemaa ja nauttimaan auringosta. Siitä jatkettiin pällistelemään keskustaa, jonka jälkeen ajettiin noin 20 minuuttia pieneen turisti- ja rantakaupunki Opatijaan, jossa päädyttiin tietenkin uimaan meressä ja loikoilemaan aurinkotuoleilla. Illalla vielä syötiin yhden matkaseuralaisen perhetutun, kroatialaisen äidin ja pojan kanssa superhyvässä ravintolassa, jonka jälkeen sit suunnattiinkin rättiväsyneinä kotia kohti. 

Rijeka oli musta nätti kaupunki, mutta se oli myös täynnä ränsistyneitä taloja ja likasia katuja. En oo koskaan ennen ollut Kroatiassa, joten on vaikee verrata sitä muihin maan kaupunkeihin, mutta oli helposti havaittavissa, että kyseessä ei oo ihan samanlainen turistikaupunki kun esim. Dubrovnik. Mutta oli musta myös todella kiva nähdä "ihan tavallinen Kroatia", ja ton kokoseen kaupunkiin yks päivä riitti varsin hyvin. Pidän sormet ristissä, että ennen kotiinlähtöä ehtis käydä vielä vähän etelämmässäkin, nyt kun täällä melkein hoodeilla jo ollaan! 🙈 Nyt saksan kirjan kimppuun - ylihuomenna on lukukauden eka tentti, ciao!



Ps. 6 viikkoa vaihtoa jäljellä, mihin ihmeeseen aika katoaa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti